Esittely

Mistä kaikki lähti?

Porin seudulta oli puuttunut toiminta, joka kokoaisi lapsiperheitä yhteen ja olisi ideologialtaan pehmeitä arvoja, ekologisuutta ja perheiden omia valintoja tukevaa. Halu koota yhteen samanhenkisiä ihmisiä on lähtökohtana Lapsiksen toiminnalle.

Idea Lapsis ry:n perustamisesta lähti Maija Korkeamäen ja Leena Jahnssonin ollessa Tampereen Napapiirillä Aktiivinen synnytys ry:n paikallistoimintapäivässä. Esikuvana yhdistykselle toimivat muut vastaavat yhdistykset ympäri Suomea. He alkoivat kysellä muita samanhenkisiä ihmisiä mukaan, perustamiskokous pidettiin 29.5.2015 ja yhdistys rekisteröitiin.

Yhdistyksen arvot ja tavoitteet:

Lyhykäisyydessään yhdistyksen arvot ovat:

  • lapsentahtisuus
  • pehmeät ja lempeät keinot
  • lapsen kuuntelu ja kunnioitus
  • koko perheen hyvinvointi
  • ekologisuus

Näitä arvoja tukevat esimerkiksi lapsentahtinen sormiruokailu, vessahätäviestintä, kestovaipat, kantoliinat, kiintymysvanhemmuus, aktiivinen kuuntelu, perhepeti, pitkä imetys ja aktiivinen synnytys.

Tavoitteenamme on jakaa tietoa lapsentahtisuudesta, tukea perheitä omanlaistensa lapsentahtisten toimintatapojen toteuttamisessa, antaa opastusta ja tukea kestovaippojen ja kantoliinojen käytössä, sekä edistää imetystä ja imetysmyönteistä kulttuuria.  Yhdistykselle on tärkeää suvaitsevaisuus ja valtavirrasta poikkeavin ratkaisujen tukeminen. Lapsis on myös tarkoitettu tukemaan paikallisia lapsiperheitä. Voit vaikka tulla vain tutustumaan muihin paikallisiin lapsiperheisiin ja viettää aikaa mukavassa seurassa! Järjestämme erilaisia vertaistukiryhmiä, kursseja ja luentoja – ja otamme mielellämme vastaan ehdotuksia järjestettävästä toiminnasta. Toimintamme on vielä melko alussa ja muovautuu pikku hiljaa uomiinsa.

Lapsiksen toiminta on vertaistuellista, jäsentemme suunnittelemaa ja vetämää toimintaa. Ryhmät ovat siis kaikki omanlaisiaan ja vetäjiensä näköisiä. Olemme kaikki ihan tavallisia äitejä ja isiä, joita yhdistää samanlainen ajatusmaailma. Tavoitteemme on tarjota monenlaista toimintaa pienten lasten vanhemmille sekä odottajille. Jos Lapsiksen ideologia kuulostaa sinullekin sopivalta ja haluat mukaan porukkaan, nappaa vaikka jossain ryhmässämme vetäjää hihasta, laita viestiä Facebookissa tai lähetä sähköpostia: lapsis.ry@gmail.com.

image7

”Jos haluat lastesi kehittyvän, anna heidän kuulla mitä kaunista kerrot heistä toisille.” —Haim Ginott